Opleiding (middag en avond)
‘Directievoering B&U-sector (UAV 2012/STABU-bestek)’
bouwbreed erkend als dé Nederlandse opleiding directievoering in de B&U
Inleiding
Directievoering is het namens de opdrachtgever begeleiden van en toezien op de uitvoering van het werk conform de contractstukken. Ze vertegenwoordigt de opdrachtgever in alle zaken die de uitvoering van het bouwproject betreffen. Toezicht op ondermeer het gebied van architectuur/bouwkunde, interieur, bouwfysica en akoestiek, landschapsarchitectuur, constructies en installaties.
Tevens verzorgt de directie het opnemen van het werk zoals bij de voltooiing van het werk met de bijbehorende oplevering.
Om deze taken in de B&U-sector goed uit te kunnen oefenen is een gedegen specifieke kennis van o.a. de UAV 2012, het bestekboek, standaard technische bepalingen en wet- en regelgeving aangaande aanbesteden meer dan noodzakelijk.
Om u wegwijs hierin te maken wordt deze vijfdaagse opleiding georganiseerd. Tijdens deze opleiding raakt u volledig vertrouwd met het hiervoor genoemde.
De opleiding is bestemd voor:
Toelatingsvoorwaarden
Deelnemers dienen minimaal te beschikken over werk- en denkniveau in de woning- en utiliteitsbouwsector en over enige mate van praktijkkennis. Indien men hieraan niet kan voldoen kan men tot de opleiding worden toegelaten in overleg met de begeleider cursisten. Een “goede” beheersing van de Nederlandse taal is vereist.
Leerdoel
Na het volgen van de opleiding wordt de cursist geacht:
Studielast
Naast de aanwezigheid van de cursist bij de 5 lesdagen dient men rekening te houden met een te overzien beperkt aantal uren zelfstudie per les.
De cursisten krijgen een digitale syllabus met daarin “opgenomen” ondermeer de presentaties van de docenten. In de syllabus zal, naast naslagmateriaal, tevens literatuur- en websitelijsten e.d. “opgenomen” zijn. Dit alles kan na afloop van de opleiding uitstekend dienst doen als naslagwerk.
Bij deze opleiding streven we naar een diversiteit aan werkvormen. De lessen worden gegeven door een tal van (gast)docenten. Afhankelijk van het onderwerp is de taak van de docent afwisselend instruerend en begeleidend. Zo wordt bijvoorbeeld in kleine groepjes gewerkt aan oefeningen uit de dagelijkse beroepspraktijk. Inbreng vanuit de eigen praktijk van de cursisten staat hierin centraal. De oefeningen worden klassikaal besproken. De theorie is ondersteunend aan deze oefeningen. Deze cursus is er op gericht het geleerde in de dagelijkse praktijk toe te kunnen passen. De cursisten dienen over een grote mate van zelfstandigheid te beschikken door buiten de les om opdrachten te maken die tijdens de daaropvolgende lessen worden besproken. Met name juridische zaken zullen worden geoefend door middel van een aantal casussen. Ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van diverse presentatiemiddelen. De lesblokken bestaan uit een afwisselend programma van theorieoverdracht met behandeling van praktijkvoorbeelden en uitvoering van oefeningen. Leren door te doen is het motto! De nadruk moet liggen op interactieve werkvormen door gebruik te maken van door cursisten ingebrachte probleemstellingen. De cursisten worden begeleid door de begeleider cursisten.
Deelnemers die de Opleiding tenminste 3.5 van de 5 lesdagen hebben bijgewoond, regelmatig huiswerk hebben gemaakt, een proactieve rol tijdens de lesdagen hebben getoond en het (her)examen met goed gevolg hebben afgerond, ontvangen na afloop het bouwbreed erkend diploma Directievoering UAV 2012/STABU-bestek. Wanneer het examen met een onvoldoende wordt afgesloten volgt een schriftelijk herexamen. Continu zal de cursus worden geëvalueerd doordat aan de cursist zal worden gevraagd een evaluatieformulier in te vullen.
Tijdens de opleiding worden vrijwel alle relevante onderwerpen die tijdens het directievoeren aan de orde komen behandeld. Tijdens de eerste les wordt het inhoudelijke programma uitgereikt.
Het programma is:
Dag 1
Middag van 13.30 tot 17.00 uur:
Avond van 18.00 tot 21.30 uur:
“de Rijksvastgoed besteksbepalingen", “de Aedes model aannemings-overeenkomst”, “de BNA aanbevelingen” en “de BNB Gereedschapskist” en het bestek”, door ing. H.H.M. (Henny) Miltenburg, bestekdeskundige;
Dag 2
Avond van 18.00 tot 21.30 uur:
“Het toepassen van de UAV 2012 in de praktijk”, door ing. A.J. (Ton) Roelofs, directeur TRBouwadvies;Dag 3
Middag van 13.30 tot 17.00 uur:
Avond van 18.00 tot 21.30 uur:
“Het toepassen van de UAV 2012 in de praktijk (vervolg)”, door ing. A.J. (Ton) Roelofs, directeur TRBouwadvies;
Dag 4
Middag van 13.30 tot 17.00 uur:
"Directievoeren UAV, een bijzondere vorm van professioneel projectmanagement", door ing. R.G. (Ron) van der Kroef, directievoerder UAV Royal HaskoningDHV.
Avond van 18.00 tot 21.30 uur:
“De inhoudelijke behandeling van de UAV 2012 in relatie tot het administratieve hoofdstuk VOOR HET WERK GELDENDE VOORWAARDEN” in een bestek, door ing. H.H.M. (Henny) Miltenburg, bestekdeskundige;
"Proefexamen" door ing. H.H.M. (Henny) Miltenburg, bestekdeskundige;
Dag 5
Avond van 18.00 tot 21.30 uur:
“Diploma-uitreiking”, door ing. H.H.M. (Henny) Miltenburg, bestekdeskundige.
Docenten
De docenten die aan de opleiding verbonden zijn, hebben een brede kennis van hun specifieke vakgebied. Dagelijks worden zij geconfronteerd met het in de opleiding behandelde. De docenten zijn:
Begeleider cursisten
Groepsgrootte
Elke groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, waarbij wordt gestreefd naar een opleidingsgroep met diverse achtergronden, zodat men van elkaar kan leren hetgeen een wezenlijk onderdeel van de kennisoverdracht vormt!
De opleiding duurt (inclusief examen) 5 lesdagen. Een lesdag is verdeeld in vier lesblokken van 100 minuten en duurt van 13.30 tot 21.30 uur met de nodige koffie- en theepauzes. Tussen 17.00 en 18.00 uur zal een diner worden verzorgd.
De opleiding wordt gehouden te Apeldoorn. De lesdata zijn:
Cursuskosten
De kosten voor deze opleiding zijn € 1.635,-- per cursist (prijsstelling 2021), excl. BTW. Dit is inclusief koffie/thee, diners, digitale syllabus, overig studiemateriaal zoals de STABU-Standaard 2019 (met daarin opgenomen de UAV 2012), individuele telefonische en elektronische (e-mail) begeleiding en (her)examengelden. Op de opleiding zijn de "Algemene Voorwaarden Aspectibus" van toepassing.
Korting
Naast een algemene staffelkorting is er een specifieke BNB-kortingsactie van 20%. Kortingen mogen worden gecombineerd.
Aanmelding
Inschrijving voor een opleiding gebeurt in volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.
Vervolg(cursus) mogelijkheden
Er zijn diverse vervolgcursus mogelijkheden. Het complete overzicht staat op de website www.aspectibus.nl.
Regeling Permanente Beroepsontwikkeling
Deze opleiding is:
Acceptatie
Deze opleiding wordt geaccepteerd door:
Meer informatie
Meer informatie over de cursussen en dienstverleningen is verkrijgbaar bij Aspectibus, hmiltenburg@aspectibus.nl telefoon 0651668875. Op de website www.aspectibus.nl is tevens de meest actuele informatie over het cursus- en dienstverleningsaanbod beschikbaar.